Veelgestelde vragen

Scheiding7-9 jaarDe scheiding is langer dan 1 jaar geledenVeelgestelde vragen

De ouders van een meisje uit mijn groep zijn al twee jaar uit elkaar. Ze maken nog steeds heel veel ruzie en ik merk dat hun dochtertje daar enorm onder lijdt. Wat kan ik doen?

Nodig beide ouders uit voor een gesprekje en vertel hen je zorgen. Vertel hen wat het effect is op hun kind en wat u daarvan ziet in de groep. U hoeft geen oplossing te geven, die kunnen ze zelf bedenken. Als ze u om raad vragen, kunt u ouders adviseren om (professionele) hulp te zoeken bij het beheersen van hun conflicten.


De ouders van een meisje uit mijn groep zijn al twee jaar een jaar gescheiden. Ze is inmiddels verhuisd, haar moeder heeft een nieuwe partner en ook haar vader heeft sinds kort een vriendin. Het lijkt erop dat alles weer in rustig vaarwater terecht is gekomen.  En toch is het meisje de laatste tijd veel boos, huilt snel, en zondert zich vaak af van haar vriendinnetjes. Kan dit nog te maken hebben met de scheiding?

Ja dat kan heel goed! Vaak stellen kinderen hun rouwproces over een scheiding uit. Zij hebben betrekkelijke rust en veiligheid nodig om te kunnen rouwen. En die is er vaak pas na een jaar of nog (veel) langer.

Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
7_9_5.jpg

Heeft u ook een vraag over een kind dat recent met de scheiding van zijn of haar ouders te maken kreeg?
Stel uw vraag dan hier.