Welkom

Scheiding7-9 jaarWelkom

Ieder kind gaat er vanuit dat zijn vader en moeder voor altijd bij elkaar blijven. Als ouders dan gaan scheiden, is dat voor kinderen meestal een groot verlies. Alles wat vertrouwd was, is plotseling anders.

Niet voor niets herinneren bijna alle kinderen en jongeren zich nog precies het moment waarop ze hoorden dat hun ouders gingen scheiden:


Problemen voorkomen of verminderen
Veel kinderen van gescheiden ouders ontwikkelen op enig moment (ernstige) problemen, zo blijkt uit onderzoek. Uit onderzoek blijkt óók dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van deze kinderen kunnen helpen om deze problemen te voorkomen of te verminderen.

U bent belangrijk voor Jonge Helden
Bent u pedagogisch medewerker? Dan heeft u ook te maken met kinderen van wie de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn en is deze site bedoeld voor u. U kunt een belangrijke rol spelen bij de begeleiding en ondersteuning van kinderen die met scheiding te maken hebben. U maakt de kinderen regelmatig mee en kunt een vertrouwensband met ze opbouwen. Vaak is de naschoolse opvang voor kinderen in een scheidingssituatie een veilige en prettige plek waar ze graag naar toe gaan. Hier blijft voor hen alles hetzelfde, terwijl thuis alles anders lijkt. Zo kan de nachoolse opvang een stabiliserende factor zijn.

Informatie, tips en handreikingen
Op deze site vindt u informatie over kinderen en scheiding, zodat u scheidingkinderen in uw groep nog beter kunt begrijpen. Daarnaast vindt u hier veel praktische tips en handreikingen waarmee u kinderen die met scheiding te maken hebben of krijgen, nog beter kunt ondersteunen en begeleiden.

Advies op maat
Heeft u nog vragen die op deze website niet worden beantwoord? Vraag dan hier online persoonlijk advies.

Thema-bijeenkomst over rouw en verlies
Stichting Jonge Helden kan op uw kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang een thema-bijeenkomst organiseren over kinderen, tieners en verdriet om verlies: Klein verdriet, groot verdriet.
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders en/of het team. In de eerste 75 minuten wordt in een interactieve presentatie veel informatie gegeven, in combinatie met aansprekende filmpjes en veel voorbeelden uit de praktijk. De Jonge Helden-coaches zetten een aantal uitgebreide boeken- en informatietafels neer. Naderhand kunnen deelnemers hier rondkijken. Ook is het mogelijk na het plenaire gedeelte persoonlijke advies te vragen aan een van de Jonge Heldencoaches. De bijeenkomst duurt in het totaal ca. 2 tot 2,5 uur en de kosten bedragen 500 euro. Voor meer informatie kunt u ons mailen.

Zorgen?
Als u de indruk heeft dat het niet goed gaat met een kind en denkt dat begeleiding van een professional bij het verwerkingsproces zinvol kan zijn, aarzel dan niet om uw zorg met ouders te delen. Ouders zien vaak niet hoe hun kind zich buitenshuis gedraagt en zijn blij met uw informatie - zolang deze zonder oordeel is. Als ouders uw zorg delen en begeleiding willen zoeken, kunt u hen wijzen op deze praktijkenzoeker.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
7_9_.jpg

 Vaak is de naschoolse opvang voor kinderen in een scheidingssituatie een veilige en prettige plek waar ze graag naar toe gaan.