Veelgestelde vragen

Scheiding10-12 jaarDe scheiding is langer dan 1 jaar geledenVeelgestelde vragen

De ouders van een jongen uit mijn groep, zijn al twee jaar uit elkaar. Ze maken nog steeds heel veel ruzie en ik merk dat hun zoon daar enorm onder lijdt. Wat kan ik doen?

Nodig beide ouders uit voor een gesprekje en deel uw zorgen. Vertel hen wat het effect is op hun kind en wat u daarvan ziet in de groep. U hoeft geen oplossing te geven, die kunnen ze zelf bedenken. Als ze u om raad vragen, kunt u de ouders adviseren om (professionele) hulp te zoeken bij het beheersen van hun conflicten.


De ouders van een meisje (zij komt vier middagen per week)  uit mijn groep zijn al ruim een jaar uit elkaar. Al die tijd heb ik weinig aan haar gemerkt, maar de laatste tijd lijkt ze heel erg slecht in haar vel te zitten. Ze stookt andere kinderen op, maakt veel ruzie en is vaak brutaal. Kan dit nog te maken hebben met de scheiding?

Ja dat kan heel goed! Vaak stellen kinderen hun rouwproces over een scheiding uit. Zij hebben betrekkelijke rust en veiligheid nodig om te kunnen rouwen. En die is er vaak pas na een jaar of nog (veel) langer.

Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
10_12_1.jpg

Heeft u ook een vraag over een kind dat met de scheiding van de ouders te maken heeft?
Stel uw vraag dan
hier.