Veelgestelde vragen

Scheiding0-3 jaarDe scheiding is langer dan 1 jaar geledenVeelgestelde vragen

Een meisje (2) uit mijn groep is helemaal van slag als zij op maandagochtend bij haar vader vandaan komt. Zij logeert om het weekend drie dagen bij hem. Ze luistert niet, is enorm dwars en heeft  driftbuien. Ze slaapt nauwelijks ’s middags en is dan weer zo moe dat ze niks meer wil. Op dinsdag en donderdag gaat het al wat beter en daarna gedraagt ze zich weer gewoon. Tot ze weer bij haar vader vandaan komt. Hij is een erg lieve man, dus daar kan het niet aan liggen. Waar kan het wel aan liggen?

Voor de meeste jonge kinderen is het belangrijk dat zij de niet/verzorgende ouder heel regelmatig, maar niet te lang achter elkaar zien. Hun ritme en regelmaat kunnen hierdoor zodanig verstoord worden dat ze helemaal van slag raken. U kunt u in een gesprek op een neutrale manier uw bevindingen voorleggen aan de ouders. U kunt suggereren om de omgangsregeling eens tegen het licht te houden, bijvoorbeeld samen met een kinder- en jeugdtherapeut of een omgangsbegeleider. Het is aan hen om hier vervolgens iets mee te doen of niet.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
4_6_2.jpg

Heeft u ook een vraag over een peuter die langer dan een jaar geleden met de scheiding van zijn of haar ouders te maken kreeg?
Stel uw vraag dan hier.