Welkom

Overlijden van een dierbare7-9 jaarWelkom

Heeft u te maken met een kind dat zijn of haar vader, moeder, broertje of zusje of een andere dierbare gaat verliezen of heeft verloren? Dan is deze site voor u bedoeld. U vindt hier informatie in woord en beeld over hoe kinderen van deze leeftijd rouwen, wat u kunt doen en wat u beter niet kunt doen.

U bent belangrijk voor Jonge Helden
Alle kinderen die te maken krijgen met het overlijden van een gezinslid, rouwen. Ook jonge kinderen. Per moment en per kind kan de manier van rouwen verschillen. Kinderen moeten zich ontwikkelen en tegelijkertijd rouwen. Dit is een zware en verwarrende opgave, waardoor de ontwikkeling of het rouwen in de knel kan komen.

Problematiek voorkomen
Veel kinderen die op jonge leeftijd een gezinslid verliezen door de dood, ontwikkelen op enig moment (ernstige) problemen, zo blijkt uit onderzoek. Uit onderzoek blijkt echter óók dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van jonge kinderen die een ingrijpend verlies meemaken, kunnen helpen om deze problematiek te voorkomen of te verminderen. Ouders hebben vaak hun eigen verdriet en niet alle ruimte om hun kind(eren) te steunen. Daarom zijn mensen zoals u zo belangrijk voor Jonge Helden!

Advies op maat
Heeft u een vraag die op deze website niet wordt beantwoord? Klik hier om online advies te vragen aan een rouw- en verliesdeskundige.

Thema-bijeenkomst over rouw en verlies
Stichting Jonge Helden kan op uw kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang een thema-bijeenkomst organiseren over kinderen, tieners en verdriet om verlies: Klein verdriet, groot verdriet.
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders en/of het team. In de eerste 75 minuten wordt in een interactieve presentatie veel informatie gegeven, in combinatie met aansprekende filmpjes en veel voorbeelden uit de praktijk. De Jonge Helden-coaches zetten een aantal uitgebreide boeken- en informatietafels neer. Naderhand kunnen deelnemers hier rondkijken. Ook is het mogelijk na het plenaire gedeelte persoonlijke advies te vragen aan een van de Jonge Heldencoaches.
De bijeenkomst duurt in het totaal ca. 2 tot 2,5 uur en de kosten bedragen €500. Voor meer informatie kunt u ons mailen.

Zorgen?
Als u de indruk heeft dat het niet goed gaat met een kind en denkt dat begeleiding van een professional bij het verwerkingsproces zinvol kan zijn, aarzel dan niet om uw zorg met ouders te delen. Ouders zien vaak niet hoe hun kind zich buitenshuis gedraagt en zijn blij met uw informatie - zolang deze zonder oordeel is. Als ouders uw zorg delen en begeleiding willen zoeken, kunt u hen wijzen op deze praktijkenzoeker.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
7_9_.jpg

Uit onderzoek blijkt dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van jonge kinderen die een ingrijpend verlies meemaken, kunnen helpen om problemen te voorkomen of te verminderen.