Contacten met de familie van de overleden tiener

Overlijden van een dierbare13-18 jaarEen tiener is net overledenContacten met de familie van de overleden tiener

Het eerste gesprek
Neem dezelfde dag contact op met ouders. Vraag hen of het uitkomt dat u belt. Meestal is dit gesprek vooral een uitwisseling van gevoelens.
Vraag of het goed is dat u later die dag nog een keer terugbelt met een aantal vragen. Meestal hebben ouders dan een uitvaartverzorger gesproken en weten zij meer. U kunt ook vragen of de ouder(s)/verzorger(s) het pretiig vinden als u en/of iemand van de directie op huisbezoek komen. Dit kan ook het moment zijn om praktische zaken door te spreken.

Het tweede gesprek
De praktische zaken die in een tweede gesprek aan de orde kunnen komen zijn:

* Bezoekmogelijkheden voor groepsgenootjes

* Een rouwadvertentie plaatsen. Wanneer doen ouders dat en in welke krant? Meestal volgt de dag erna de advertentie andere betrokkenen.

* Het afscheid nemen (condoleance)

* Als u van plan bent een afscheidsdienst te houden, overleg dan of ouders daarbij aanwezig willen zijn en eventueel iets willen zeggen of doen.

* De uitvaart. Waar en wanneer zal deze zijn? Zijn groepsgenoten en hun ouders hierbij welkom? Is er eventueel ruimte om tijdens de uitvaart iets te doen?

Het nagesprek
Naar aanleiding van de teamevaluatie kan de coördinator contact opnemen met de ouders om te vragen of zij behoefte hebben aan een nagesprek. in zo'n gesprek kan het volgende worden besproken:

* Hoe gaat het nu met hen?
* Hoe hebben zij de aanpak en betrokkenheid van uw organisatie ervaren?
* Hebben zij nog ideeën of wensen ten aanzien van de nazorg?
* Hebben zij nog vragen, opmerkingen of ideeën om een volgende keer rekening mee te houden?

Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
13_18_4.jpg

Als u van plan bent een afscheidsdienst te houden, overleg dan of ouders daarbij aanwezig willen zijn en eventueel iets willen zeggen of doen.